Kontakt oss / Medlemskap / Forside

Bilder av noen utvalgte funn. (klikk på bildene for å se større bilder).

   
gullbarre

 

 

Gullbarre

Gullbarre fra romersk jernalder-folkevandringstid 0-550 e.kristus.Gullbarren inneholder både sølv og kobber derav sprekkene i barren. Funnet på oppdrag for Arkeologisk Museum i Stavanger på Avaldsnes i Rogaland av John Kvanli.

skivefibula

Konisk spenne /fibel fra merovingertid ca.600-800 e.kr

Dette er en draktspenne av bronse med dekor av konsentriske ringer.Hullet i midten er etter en nagle som sannsynligvis har festet en midtknapp av bein eller hvalrosstann.På undersiden finnes rester etter feste for en nål. I Rogaland kjennes det hittil bare til 7-8 fibler av denne typen fra tidligere. Alle funnet med metallsøker. Denne er funnet på Utsola på Sola i Rogaland av John Kvanli.Innlevert Arkeologisk Museum i Stavanger

Bøylefibel

 

 

Bøylefibel

Bøylefibel i bronze fra før-Romersk-jernalder, er funnet ved Horslunde på Lolland, Danmark av Thor Holmboe. Funnet er innlevert til LFS-museum DK.

Dragefibel

 

 

Drage fibel

Lille dragefibel fra overgangen mellom hedenskap - kristendommen ca. 1050 - 1150. Går under betegnelsen skivefibler - Guds lam fibler i Danmark. Er funnet i Lille Utterslev på Lolland DK av Thor Homboe.Er til innlevering til Lolland-Falster Stiftmuseum.

skålformet spenne

 

 

Skålformet spenne

Skålformet spenne fra vikingtid funnet av John Kvanli under oppdrag for Arkeologisk Museum i Stavanger ute på Frøyland, Time kommune våren 07. Denne var en av et par,der den andre spennen ble funnet av Morten Eek.

 

Stigremmebeslag

 

 

Stigremmebeslag

Et par stigremmebeslag i bronse fra ca. år 1000. Funnet av Tommy Olesen et sted på Sjælland,Danmark.Innlevert Nationalmuseet i København.

Bokbeslag middelalder

 

 

Bokbeslag fra middelalderen

Bokbeslag som kanskje skal symbolisere "Sankt Jørgen og dragen" og har prydet en tidlig middelalder bok fra Halsted Kloster på Lolland,Danmark.Funnet av Thor Holmboe og innlevert Lolland Falster Stift Museum.