top of page

Kongsgårdprosjektet Avaldsnes

Oppdatert: 23. aug. 2018

Helgen 18.-19.juni 2011 ble Rygene Detektorklubb engasjert i et oppdrag for Kongsgårdprosjektet Avaldsnes. Vi ble invitert opp til Avaldsnes for å foreta metalldetektor søk i noen spesifikke områder pekt ut av prosjektleder og der behovet var åtte mann fra oss.


Noen av stedene ble det kun gjort markeringer av oss, mens i andre omrotede / pløyde jorder foretok vi søk og graving selv etter avtalte kriterier med utgravningsleder Egil Marstein Bauer og prosjektleder Dagfinn Skre fra KHM i Oslo.De som stilte fra Rygene Detektorklubb var:

John Kvanli, Morten Eek, Hugo Falck, Thomas Aase, Atle Meslo, Trond Kolstø, Leif Hartmann og Peter Jensen. De to siste fra var kommet helt fra Thy i Danmark.


Vi møtte utgravningsleder Egil Marstein Bauer og Mari Østmo samt noen i teamet av feltarkeologer klokken 09.00 på lørdagen for breifing på parkeringsplassen ved Avaldnes kirke. Så var det å klargjøre seg for noen metodiske søk i de områdene som var tildelt for de neste to dagene.

Av funn som ble innmålt og funnet kan nevnes flere vektlodder, 1700 talls parykkmynt, div andre mynter deriblant 1500 talls klipping, spinnehjul, sigd, miniatyr kanon, blybarrer mm.


foto:Dagfinn Skre/ KHM

Helgas funn ble desidert en sølvmynt preget under Henrik III i Goslar (1046-56).Mynten ble funnet av Leif Petersen.

Se link under her for Dagfinn Skre sin artikkel om "keiserens mynt på Avaldsnes"


Feltmannskap i utgravningssesongen 2011 Anja Nordvik Sætre (felteder-GIS), Marianne Hem Eriksen, Silje Lillevik, Ingvild Tinglum, Magnar Gran, Jessica Leigh McGraw, Maryon Østhus, Syver Smukkestad, Rebecca Cannell og Andreas Skredsvik.


Under her kan du se noen av bildene fra helgen.

Vi takker for en flott opplevelse på Avaldsnes, flotte folk på utgravning. Og vil takke Dagfinn Skre og Egil Marstein Bauer for å gi oss i Rygene muligheten for å være med på dette disse dagene.


54 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page