top of page

Thy Rally 2007
Thy Rally er et metallsøkertreff som avholdes en gang i året i Thy i Danmark i regi av Thy-Mors Detektorforening og NDF-Nordisk Detektorforum, og i samarbeid med Thisted Museum.

Sammen har disse utpekt noen marker som synes interessante å få avsøkt med metallsøker.Alle funn blir GPS markert og logget ute i feltet.Alle funn blir så vist til Thisted Museum ved Museumsinspektør Jens-Henrik Beck for evaluering om noe er Danefæ og dermed innleveringspliktig funn.
Og Danefæ kom det mange av opp av jorden denne helgen.

Noen marker er allerede grundige undersøkt med metallsøkere tidligere,som feks.ved Vestervig (bilde: Vestervig kirke ses i bakgrunnen og er Nordens største landsbykirke). Andre områder i nærheten var lite undersøkt tidligere av metallsøker.

Av de tilgjengelige områdene som stod til disposisjon for metallsøkertreffet dette året var: Skjoldborg,Hassing,Stagstrup,Ørum,Vildsund,og Øster Vandet.


Nytt av i år var at vi fikk besøk av Museumsinspektør Peter Vang Petersen fra National Museet i København,som hadde kommet ens ærend for å ha et foredrag om dansk arkeologi og hvilken viktig betydning metallsøkingen vår har for arkeologien og museene. Dette foredraget og tilstedeværelsen var en veldig hyggelig oppmerksomhet for alle deltakerne på Thy Rallyet.14 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page